Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ως την Τ Ρ Ι Τ Η 07 Μ Α Ϊ Ο Υ 2024  μέχρι τις 12:00' το μεσημέρι!!! στην Ομάδα Φύγαμε  ...  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ !!! από τις @Εκδόσεις Ψυχογιός έχουμε το επόμενο βιβλίο προς κλήρωση , το « ΜΑΧΑΙΡΙ » - ΣΑΛΜΑΝ 
ΡΟΥΣΝΤΙ - σε έ ν α (1) αντίτυπο για όλους εσάς !!!

Ο τρόπος συμμετοχής σας στην κλήρωση έχει ως εξής :

1) Κάνετε like στην ομάδα μας Φύγαμε  ...  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ !!!

2) Αφήνετε έ ν α μόνο σχόλιό σας εδώ ή στο blogspot της Ομάδας https://figamemousiki.blogspot.gr/ .

3) Κοινοποιείτε στον τοίχο σας τον διαγωνισμό μας !

4) Όσοι κερδίζουν βιβλία θα ήθελα να ενημερώνουν την ομάδα μας, δημοσιεύοντας φωτογραφία του ώστε να ολοκληρώνεται η διαδικασία !

Τα ονόματα των τυχερών αναδύονται μέσω του προγράμματος https://www.random.org/ ,ανακοινώνονται εδώ , στέλνουν τα στοιχεία τους σε inbox και λαμβάνουν το βιβλίο τους με courrier από τον Εκδοτικό Οίκο ενώ το παραλαμβάνει ο ίδιος αν ο τυχερός φίλος μας είναι από την Αθήνα .

Αναφερόμαστε μόνο σε φίλους εντός Ελλάδος για να μπορεί να γίνει η αποστολή από τον Εκδοτικό!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του ο Σαλμάν Ρούσντι επιστρέφει –κυριολεκτικά και μεταφορικά– στον τόπο του εγκλήματος με έναν μοναδικό τρόπο αφήγησης. Ξαναθυμάται την επίθεση του εικοσιτετράχρονου Χάντι Ματάρ στο Ίδρυμα Τσατάκουα της Νέας Υόρκης, τον Αύγουστο του 2022, εισχωρεί στο μυαλό του επίδοξου δολοφόνου του για να ψάξει απαντήσεις, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν από τα πρώτα λεπτά, που έμειναν στο πλευρό του, που έδειξαν αλληλεγγύη παντού στον κόσμο.

Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο είναι καθηλωτική για τους αναγνώστες των μυθιστορημάτων του, αλλά όχι μόνο. Η φωνή του είναι η φωνή ενός υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης σε έναν κόσμο που διέρχεται μόνιμη κρίση. Το Μαχαίρι αποτελεί μια έκκληση προς τον ελεύθερο κόσμο να αντισταθεί στην επέλαση του αυταρχισμού και της λογοκρισίας. Μια έκκληση για περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία, σεβασμό στη διαφορετικότητα και την άποψη των άλλων.

Ο Ρούσντι βάζει το δάχτυλο στη δική του πληγή μιλώντας εξ ονόματος όλων όσοι πιστεύουν ακόμη ότι η γλώσσα μπορεί να γίνει ασπίδα μπροστά στα μαχαίρια της βίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

O ΣΑΛΜΑΝ ΡΟΥΣΝΤΙ έχει γράψει δεκατέσσερα μυθιστορήματα, συμπεριλαμβανομένων των ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ (για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Booker και με το Best of the Booker), ΟΝΕΙΔΟΣ, ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΤΑΝΟΥ και ΚΙΣΟΤ, τα οποία ήταν υποψήφια στη βραχεία λίστα για το βραβείο Booker· η συλλογή ιστοριών ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ· το αυτοβιογραφικό κείμενο ΤΖΟΖΕΦ ΑΝΤΟΝ· ένα έργο ρεπορτάζ και τρεις συλλογές δοκιμίων. Μεταξύ των πολλών διακρίσεών του είναι: το Βραβείο Whitbread, το οποίο κέρδισε δύο φορές· το Βραβείο PEN/Allen Foundation Literary Service· το βραβείο National Arts· το γαλλικό Meilleur Livre Étranger· το Αριστείον της Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης· το Μεγάλο Βραβείο της Λογοτεχνίας της Βουδαπέστης και το ιταλικό Grinzane Cavour. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Επίσης, είναι Διακεκριμένος Υπότροφος Συγγραφέας στο New York University. Είναι πρώην πρόεδρος του οργανισμού PEN America και έχει λάβει το Βραβείο PEN Centenary Courage. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Το 2023 συμπεριλήφθηκε στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, απ’ όπου κυκλοφορούν και τα υπόλοιπα έργα του, πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει το πρόσφατο μυθιστόρημά του Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου